fredag 23 mars 2012

Ett liv i frihet och lycka är min födslorätt!

Resan till Frihetsgudinnan, Liberty Enlightening the World, fortsätter. Det är en spännande resa. Jag har aldrig varit i New York. Jag har aldrig sett henne.Hon är den symbol för min relation till pengar, som kom till mig igår när jag mediterade. Att skapa denna nya relation till henne är som att gå en utbildning i ekonomi.
Det sägs att all kunskap, allt överhuvudtaget finns i energifältet som omger oss. Att vi egentligen bara skulle kunna tanka hem allt vi behöver veta från det fältet. Då behöver man tro på det som människor praktiserat i tusentals år och som forskningen nu har allt större möjlighet att synligt bevisa.

1. Tron på att allt är energi. Everything is Energy!

2. Tron på det energifältet - att min kropp är ett energifält och likaså är allt annat, och dessa är i ständig kontakt med varandra.

3. Fantasi - jag kan förändra min relation till pengar genom en symbol som Frihetsgudinnan, snarare än att följa gamla idéer om ekonomistrukturer (som nu rämnar runt om i världen).

All the breaks you need in life wait within your imagination, Imagination is the workshop of your mind, capable of turning mind energy into accomplishment and wealth.
Napoleon Hill
- författaren till Think and grow rich
The energy of the mind is the essence of life.
Aristotle

Och jag älskar att leka. Att gå på skattjakt och tro på att jag kommer att förstå helt nya saker om pengar genom att besöka Frihetsgudinnan skapar både lust, driv och motivation. Allt det som jag inte har om jag sätter mig i en kurslokal och får predikat för mig om de gamla strukturernas förträfflighet. De där som gör att det mesta omkring oss nu rämnar. Länders ekonomi, jordens tillgångar, fattigdom mm. Det måste finnas ett annat sätt. Ett nytt. Lös inte ett problem på den nivå det uppstod. Einsten sa det för länge sedan. Och han var både en visionär och en som hyllade fantasin, så honom låter jag vara en bra ledstjärna. Dessutom tycks han ha haft en alldeles speciell relation till Gud, det ser jag när jag letar citat. Några goa Einsteincitat jag fann.


I want to know all Gods thoughts; all the rest are just details.
It is a miracle that curiosity survives formal education.
Imagination is everything. It is the preview of life's coming attractions. 
 
Albert Einstein var söt!
Tillbaka till Frihetsgudinnan.
Lite lätt bakgrundshistoria hittar du här:
http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2010/07/frihetsgudinnan-i-usa-och-frankrike.html
Här kommer en länk med fina bilder så att du också kan besöka Frihetsgudinnan:
http://www.newyork-bilder.se

Jag vill inte fastna i detaljerna, men delar gärna mitt äventyr. Trots allt handlar inte relationsresan enbart om nöje, utan även om pengar. Håll fokus!

Det här hittar jag på Wikipedia:
Det klassiska utseendet (romersk stola, sandaler, ansiktsuttrycket) härrör från Libertas, frihetens gudinna för slaveri, förtryck och tyranni i det antika Rom. Hennes högra fot befinner sig i rörelse. Denna symbol för frihet står inte stilla och sett från hamnen är den i rörelse framåt eftersom hennes vänstra foten trampar på brutna bojor vid hennes fötter som en symbol för USA:s önskan att bli fri från förtryck och tyranni. Det har sedan 1940-talet hävdats att de sju pikarna på kronan symboliserar de sju haven och de sju världsdelarna. Hennes fackla symboliserar upplysning. Tavlan i hennes hand representerar kunskap och visar datumet för USA:s självständighetsförklaring i romerska siffror: ”July IV, MDCCLXXVI”.

Jag letar efter bilder på hennes fötter. Finner enbart denna.
På vilket sätt handlar texten om min relation till pengar. Mycket mer än jag förmodligen förstår just nu i detta tidiga skede av min resa.
Pengar används ofta som maktmedel. Det leder till slaveri, förryck och tyranni. Jag vill frigöra mig från det. Jag vet bara inte hur. Det behöver införas andra valutor. Massor av människor arbetar oavlönat för världen. Varenda människa som sätter sig ner och mediterar, utövar yoga eller kontemplerar. Varenda en som vaknar på morgonen och beslutar sig för att sprida kärlek och glädje till dem den personen möter. Varenda en som vänder blicken inåt och vågar syna sig själv med ärliga ögon och är villig att förändra sig. Varenda en som ber för andra och världen. Varenda en som medvetet är med och drar världen mot mer glädje och kärlek, som vägrar ge näring åt mer våld, som varje dag försöker bli ännu en lite bättra människa. Varenda en sådan person jobbar oavlönat för att balansera upp den mentala, känslomässiga och fysiska skit som andra släpper ut. Allt är energi. Varenda negativ tanke. Varenda rädsla du känner. Allt dömande. All brist på eget personligt ansvar för de egna tankarna som läcker, känslorna som smittar och handlingarna som skadar, alla de energisoporna tar andra hand om. Jag är en av dem som försöker vara en katalysator som renar. Vi är många. När andra tittar på teve, mediterar vi. När andra konsumerar våld, försöker vi ge näring åt kärleken på olika sätt. När andra dissar och skyller ifrån sig, lägger sina sopor hos grannen, på arbetsplatsen, i hemmet, hos partnern. Då jobbar vi andra med att se vår egen del i sopberget. Rensa undan det. Be om ursäkt. Gottgöra. Och träna oss på att inte slänga soporna hos någon annan från början, utan ta hand om dem själv från första början. Vi gör så gott vi kan. Vi är inte perfekta. Men vi är oavlönade. Vårt arbete är det ingen som ger oss kronor och ören för. Men alla vill att vi fortsätter att göra det vi gör. Utan att de ska behöva kosta något.
Alltså måste en reform ske när det gäller valuta. De som jobbar för fred, frihet, bättre klimat, mer kärlek, för att jämna ut skillnaderna i samhällena, göra dem vänligare, glada, friskare. De behöver få del av det ekonomiska överflödet. Vi behöver förändra vår syn på vad som är att arbeta, eller tjänstgöra. Och inse att allt har ett värde. Det synliga kan inte bara räknas. Det andliga, själsliga energiarbetet behöver också avlönas.

Den gamla synen på samhällsekonomi fungerar inte längre. Den skänker inte frihet åt individen. Den fängslar. Människor jobbar med sådant som får dem att må dåligt. Andra har inget jobb. Vissa jobbar dygnet runt. Få känner sig fria, självständiga och oberoende. Något behöver förändras. Och vi kan inte lösa det på det plan som problemet uppstod. Vi behöver fantisera fram något nytt. Vi behöver göra som Frihetsgudinnan. Vara i rörelse, ta ett steg mot att frigöra oss från alla tankar på förtryck, alla känslor av slaveri, alla tyranniska handlingar. Varenda en utav oss behöver göra det. Allas fötter behöver börja vandra framåt.
Kronan på hennes huvud med de sju pikarna visar för mig att de sju haven FÖRENAR de sju världsdelarna. Haven delar INTE oss, de FÖRENAR oss. Vi hänger ihop. Vi är ej separerade. Vad som sker i andra länder berör oss i allra högsta grad. Jag vill inte bära en tröja som ett barn dött för att tillverka. Jag vill inte äta en hamburgare om det betyder att en urgammalt träd i Amazonas sågats ner. Jag vill inte att andra människor ska lida på min bekostnad. Jag vill kunna lita på att alla gör så gott de kan och är ärliga. Det känns som en omöjlighet att leva om jag ska kontrollera varenda sak jag köper, för att det inte går att lita på vad som står på förpackningen och vad som den leverantören lovar.
Vi behöver transparens i samhället. Sanningen är vägen. Vi har inte råd att ljuga längre.

Frihetsgudinnan visar mig att var och en måste börja ta ansvar för sig. Var och en måste börja tala sanning. Var och en behöver vara pålitlig. Vi behöver lita på varandra. Vi behöver samarbeta. Vi är ett. Min rikedom är inte njutbar på bekostnad av någon annans fattigdom. Vi behöver börja behandla andra människor så som vi vill bli behandlade. Och vi behöver börja nu. Och ingen kräver att vi ska förändra allt med en gång. Det är det ingen som mäktar med. Men om alla gör något litet idag. Tar ett steg mot den personliga friheten. Tar ansvar för sin frihet att vara sig själv fullt ut! För bakom alla begränsningar bor en enda energi: KÄRLEKEN!

Vi behöver börja författa vår egen förklaring av självständighet. 

Självständighetsförklaringen författades till största delen av Thomas Jefferson, USA:s blivande tredje president. Jefferson inspirerades av den engelske filosofen och samhällskritikern John Locke och vissa delar är nästan ordagrant Lockes egna ord.
I dokumentet står att alla människor har skapats lika med okränkbara (oförytterliga) rättigheter. Bland dessa rättigheter är rätten till liv, frihet och strävan efter lycka ("life, liberty and the pursuit of happiness"). Orden har kommit att stå som symbol för de principer som det amerikanska samhället ska bygga på.

Känner du att du tar dig rätten till Ditt LIV, Din FRIHET och Din strävan efter LYCKA?
Det är vad jag ska rikta in mig på. Detta är tyngden i min relation till pengar. Pengar ska INTE begränsa Mitt liv, Min frihet och Min strävan efter lycka!

Jag är född fri!
Ett liv i frihet och lycka är min födslorätt!

Och när jag säger detta belönar min vilda obegränsade fantasi mig med följande alldeles underbara idé.
Människor vill att jag fortsätter sprida upplysning via min blogg. Många vill att jag mediterar varje dag, tänker, känner och talar kärlek. De vill att jag fortsätter vara modig. De vill att jag vågar stå sårbar och naken. De tycker om och uppskattar att jag gör det arbetet. De känner att det är viktigt. Och att det är vad jag är bäst på. De är bäst på annat. De vill bidra till mitt fortsatta engagemang. Men jag har inte gjort det möjligt faktiskt.
Så inom kort kommer jag att hitta en lösning som gör det möjligt att betala mig för att vara den jag är och göra det jag gör. Utan att få den individuella belöningen. Utan för att avlöna mig för den världsliga och själsliga belöningen. Alla  vill inte meditera och sända kärlek till havet och ut i världen. Jag vill. Jag älskar det. Men om jag ska göra det kan jag inte samtidigt sitta i kassan på ICA. Jag ska möjliggöra för andra att avlöna mig för det arbete jag dagligen gör för energin på vår planet. Perfekt! Jag betalar Unisef varje månad för deras arbete. Det är deras grej som dem är bra på. Jag lägger gärna kollekt till kyrkan. En slant till Lions. Fantastiska mänskliga bidrag.
Jag är bra på att skriva, tänka, känna och agera kärlek och meditation. Det ska jag låta andra få lov att avlöna. Jag ger alla friheten att välja att stödja mitt arbete om de vill.
HÄRLIGT med fantasi som leder till kloka handlingar!

Du är född fri!
Till ett liv i frihet och lycka! Återta den rätten!

Inga kommentarer: